Kulturë

Kuvendi s’e miraton propozimin për themelimin e muzeut të gjenocidit

 

Deputetëve të Kuvendit të Kosovës nuk ua ka mbushur mendjen propozimi i kryetarit të këtij institucioni, Kadri Veseli, që një muze për gjenocidin të zërë vend në hapësirat e ish-Tjegullores në Prishtinë.

Në seancën plenare të së enjtes propozimet e Veselit për ndërtimin e muzeut të gjenocidit dhe memorialit të dëbimit të shqiptarëve te Stacioni i Trenit në Prishtinë bashkë me propozimin për caktimin e ditës së gjenocidit i janë bashkuar “pakos” që do ta trajtojë një komision parlamentar.