Kulturë

Skulptura që betonon jetën e vdekjen

 

Arti në hapësira publike për të është komunikim mes ambientit, hapësirës, njerëzve, ndërmjet atyre që u bën dhe s’u bën për të. 

E një filozofi e tillë artisten Doruntina Kastrati e ka ndjekur edhe në një projekt në Athinë, ku kishte qëndruar gjatë dy muajve të fundit të vitit që lamë pas. Atje ka bërë një hulumtim mbi artin në hapësirat publike, që thotë se i intereson jashtëzakonisht shumë, pasi është kundër asaj që arti të jetë vetëm brenda katër mureve, shkruan sot Koha Ditore.