Kulturë

“Rojo” me fajtorët prapa diktaturës

“Rojo” me fajtorët prapa diktaturës

Kur një shtet e mbërthen diktatura, kush i ka, ose më mirë, kush nuk i ka fajet? Kjo është çështja që e dridh zemrën – tap-rrap – gjatë krejt trilerit “Rojo”, një vizion i jetës së përditshme në mes të viteve shtatëdhjetë në Argjentinë.

Për një qytetar të denjë, si puna e Claudios (Dario Grandinetti), ajo jetë duket e respektueshme, e qetë dhe pa telashe. Ai ka një familje me rehati, avokaturën dhe shtëpinë e këndshme. Aty, nganjëherë, bëjnë jetë qejfi ai dhe gruaja, duke ngrënë tortë dhe duke luajtur shah përderisa i shmangen muhabetit për terrorin e shtetit dhe zhdukjen e bashkatdhetarëve.