Kulturë

Petrit Halilaj çon në Korenë e Jugut kujtimet e fëmijërisë

 

Prishtinë, 1 gusht - Petrit Halilaj ka dërguar skulptura të hekurta nga seria e tij “Abetare (Fluturat)” në Korenë e Jugut. Nëpërmjet tyre ai shpalos kujtimet e fëmijërisë. “A Shiver in Search of a Spine” titullohet ekspozita në galerinë “Arario” në Seul. Përveç artistit Halilaj, atje po paraqitet edhe arti i tre artistëve, Sol Calero, Kasia Fudakowski dhe Zora Mann. Pjesë e kësaj ekspozite janë 25 vepra, përfshirë instalacione, skulptura dhe piktura. Njëlloj si artisti shqiptar, edhe tre artistët veprojnë në Gjermani dhe janë pjesë aktive e skenës ndërkombëtare të artit, shkruan sot Koha Ditore.

Në komunikatën për media është thënë se ekspozita “A Shiver in Search of a Spine” synon të krijojë një kanal të ngushtë, por të gjatë komunikues që lidh hapësirën kohore midis Koresë dhe Gjermanisë.