Kulturë

Bollywoodi në botën e fanta-shkencës

 

Në vitin 2014, India dërgoi satelit në Mars dhe u bë shteti i parë që e arriti këtë gjë qysh në përpjekjen e parë – duke e lënë në hije rivalen rajonale, Kinën, si shteti i parë aziatik që do të mbërrinte në Planetin e Kuq.

E veçanta e këtij projekti ishte se ai udhëhiqej prej një ekipi shkencëtaresh, njëjtë si edhe sonda e dytë lunare, “Chandrayaan-2”, që është lansuar muajin e kaluar dhe pritet të mbërrijë në hënë në fillim të shtatorit. Teksa shteti po pozicionohet si fuqi hapësinore, indianëve duket se iu është ngjallur apetiti për filma fantastiko-shkencorë, transmeton Koha Ditore.