Kulturë

Kur Çërçilli ndihmonte Mbretin Zog në gjyq për një çift qensh

Kur Çërçilli ndihmonte Mbretin Zog në gjyq për një çift qensh

Me një njohje gjysmë zyrtare dhe pa imunitet diplomatik, Zogu nuk u shpëtoi dot disa telasheve në Angli. Njëri prej këtyre telasheve, në veçanti, shkoi deri tek kryeministri i Britanisë, Uinston Çërçill, dhe kjo e gjitha, për një çift qensh.

Çatin Saraçi ishte ish nëpunës i ministrisë së Jashtme Shqiptare, i cili gjatë gjithë mbretërimit të Zogut shërbeu në disa ambasada. Marrëdhënia e tij me Zogun ka qenë më shumë se e ngushtë.