Kulturë

Pikturat 4 mijë vjeçare që u gjendën në Xhuxh të Mirditës

Pikturat 4 mijë vjeçare që u gjendën në Xhuxh të Mirditës

Guri parahistorik që u gjend në një gurore të improvizuar në fshatin Fan të Mirditës është tashmë pronë e Muzeut Historik Kombëtar dhe është zhvendosur aty.

Tashmë ai do t'i nënshtrohet studimeve të arkeologëve. Deri më tani mund të themi se ai i përket periudhës së bronzit dhe simbolet në të janë ato të një burri. Në ndryshim të rasteve të tjera të artit shkëmbor, kur gjasat janë të shumta për dëmtim, ky nuk ishe rasti.