Kulturë

Zbulohen mure të hershme në kishën e Balldresë

Zbulohen mure të hershme në kishën e Balldresë

Disa struktura murale janë nxjerrë në dritë gjatë restaurimit të kishës së "Shën Premtes" në Balldre të Lezhës. Menjëherë pas zbulimit janë ndërprerë punimet. Sipas historianit Paulin Zefi këto mure tregojnë për një vendbanim të hershëm, por ende nuk dihet se cilës periudhë i përkasin.

Punimet që po kryhen në restaurimin e kishës së "Shën Premtes" në Balldre të Lezhës kanë nxjerrë në drita disa struktura murale. Muret e vjetër janë zbuluar në anën veriore të kishës, gjatë hapjes së një kanali për disiplinimin e ujërave dhe menjëherë punimet janë ndërprerë. Historiani Paulin Zefi thotë se këto mure tregojnë për vendbanimin të hershëm në këtë zonë, ndërsa ende nuk dihet se cilës periudhë i përkasin, gjë e cila pritet të qartësohet me ardhjen e ekspertëve të fushës.