Kulturë

Kthimi te Hitleri në një epokë të re të autoritarizmit

 

Kur nuk punonte rreth librit për rrënjët e antisemitizmit në shtetin e tij, Peter Longerich, historian gjerman dhe ekspert për Holokaustin, mendonte për 1923-n. Në atë vit, sqaron Longerich, Gjermania përballej me një krizë të rëndë.

Ekonomia ishte në rënie, lëvizjet separatiste ishin përhapur në lande të shumta dhe, në nëntor, politikani i ri, Adolf Hitleri, tentoi një puç në Bavari. Megjithatë, “Republika e Weimarit ia doli ta kapërcente krizën dhe të stabilizohej”.