Kulturë

“The Irishman” midis korrupsionit në politikë e biznes

“The Irishman” midis korrupsionit në politikë e biznes

Filmi i ri drithërues kriminalistik i Martin Scorseses “The Irishman”, nuk është një “Goodfellas” i versionit të butë apo “Goodfellas 2”, është më tepër një “Goodfellas” invers. Protagonisti i atij filmi të viteve ‘90 noton në para dhe bën jetë mafiozi derisa në fund të mos kapet me ta.

Por “Irishmani”, burri i thellë, kumbues dhe më se mendjemprehtë, i shpërfaq themelet sociopatike dhe dëmet e kësaj jete, qysh nga fillimi, transmeton Koha Ditore.