Kulturë

Petrit Halilaj - ligjërues në Shkollën Kombëtare të Arteve në Paris

 

Artisti kosovar me nam botëror, Petrti Halilaj, ka hapur një kapitull të ri në karrierën e tij. Ai ka filluar që të ligjërojë në shkollën kombëtare të arteve “Beaux-Arts” në Paris. Për tre vjetët e ardhshëm Halilaj do të ligjërojë përkrah partnerit të tij nga Spanja, Alvaro Urbano. Urbano dhe Halilaj kanë nisur angazhimin e ri të mërkurën e kaluar.

Në ditën e parë kishin përzgjedhur një mënyrë tjetër të paraqitjes para studentëve. Jo atë të profesorëve konvencionalë. Ata kishin shkuar të veshur si rakunë. Për tre vjet ata do të mbajnë kursin “Pedagogy of the encounter”, shkruan sot “Koha Ditore”. Synimi i tyre është që të krijojnë një çerdhe për mendime kritike. Halilaj dhe Urbano do të ligjërojnë për studentët e nivelit bachelor, që kanë tre vjet studim, por edhe për ata të nivelit master, që kanë dy vjet studime.