Kulturë

Çmimi Nobel 2019 për Fizikën u jepet Peebles, Mayor dhe Queloz për rrezatimin kozmologjik

Çmimi Nobel 2019 për Fizikën u jepet Peebles, Mayor dhe Queloz për rrezatimin kozmologjik

Kozmologu Xhejms Piblles dhe planetologët Mishel Major dhe Didier Kueloz janë fituesit e Çmimit Nobel për Fizikën për vitin 2019.

Ata u vlerësuar për zbulimet e bëra për rrezatimin kozmologjit të bazës dhe për planetet e para jashtë sistemit diellor.