Kulturë

Në Preshevë realizohet projekti për edukimin e të rinjve nëpërmjet trashëgimisë kulturore

Në Preshevë realizohet projekti për edukimin e të rinjve nëpërmjet trashëgimisë kulturore

Këto ditë, në Preshevë, përfundoi realizimi i projektit “Edukimi i të Rinjve nëpërmjet trashëgimisë kulturore jo të luajtshme dhe prezantimi i vlerave të trashëgimisë kulturore”, në kuadër të Shoqatës për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore, të cilën drejtoi Xhemaledin Salihu, bëhet e ditur përmes një komunikate për media.

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore përmes këtij projekti ka ndikuar dukshëm përmes rolit të saj edukativ, ngritjen e vetëdijes tek të rinjtë për vlerat që ka trashëgimia kulturore dhe angazhimi i institucioneve për mbrojtjen dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore dhe kultivimin e vlerave të mirëfillta të krijimtarisë kulturore.