Kulturë

Familja e suvenireve me shenjat e Kosovës

 

Një dyqan që kishte nisur si vend ku mund të gjesh suvenire të gatshme, nuk do t’i mjaftonte familjes Dedinja. Në fakt, do të ishte nevoja për të pasur diçka autentike, ajo që do ta shtynte familjen të prodhonte vetë suvenire që i përkasin një historie të një shteti.

Kryefamiljari i kësaj familjeje, Xhelal Dedinja, një mjeshtër çantapunues, do ta riorientonte kreativitetin e tij, pothuajse i detyruar që ta bëjë këtë. Bashkë me gruan dhe fëmijët e tyre, do të vinin në Prishtinë për të nisur një biznes të vogël. Në Mitrovicën e shkatërruar nga serbët në luftë kishin pësuar edhe shtëpia dhe biznesi i tyre i dikurshëm, ai i prodhimit të çantave, shkruan Koha Ditore.