Kulturë

Ekspertë vendorë e të huaj, në restaurimin e mozaikëve të Apolonisë

Ekspertë vendorë e të huaj, në restaurimin e mozaikëve të Apolonisë

Ekspertë vendorë e të huaj janë mbledhur në punëtorinë për konservimin e mozaikëve të Parkut Arkeologjik të Apolonisë. Punëtoria udhëhiqet nga ekspertët e Institutit të Monumenteve të Kulturës të Shqipërisë, Universitetit të Bolonjës, përkatësisht departamentit të Trashëgimisë Kulturore dhe fondacionit “Flaminia”.

Pjesëmarrësit në punëtorinë e konservimit të mozaikëve – “Apoloni 2019” janë duke i ndjekur proceset e dokumentimit dhe konsolidimit të mozaikut, si dhe paneleve të shkëputura në laborator. Të hënën grupi punues ka përgatitur panelet e reja për vendosjen e mozaikut. Procesi fillon me skicimin e formave të mozaikut, që do t’i korrespondojë formave të paneleve të rinj, shkruan sot Koha Ditore.