Kulturë

Kulla e Sylejman Vokshit rrezikon banorët, institucionet heshtin

Kulla e Sylejman Vokshit rrezikon banorët, institucionet heshtin

Problemi me çështjen e shpronësimit të Kullës së Sylejman Vokshit në Gjakovë nuk është i vetmi sa i përket këtij aseti të trashëgimisë kulturore.

Gjendja e dobët e objektit dhe rrezikimi i banorëve, që jetojnë në objektin tjetër ngjitur me monumentin, dalin të jenë çështje më emergjente. Banorët disa herë kanë kërkuar që t’u bëhet zgjidhje. Madje një gjë të tillë e kanë kërkuar edhe institucionet e trashëgimisë kulturore. Ndonëse ka më shumë se tre muaj që prerazi është kërkuar evakuimi i banorëve nga objekti sot e kësaj dite nuk është ndërmarrë asnjë hap as për këtë e as për ndërhyrje në monument. Tek për vitin e ardhshëm Ministria e Kulturës ka ndarë 50 mijë euro për restaurim e konservim.