Kulturë

Holandezët, anglishtfolësit më të mirë në Europë

Holandezët, anglishtfolësit më të mirë në Europë

Sipas një studim global rezulton se holandezët janë anglishtfolësit më të aftë në Europë. Anglishtja flitet gjerësisht në të gjithë botën, duke u renditur e treta pas gjuhës kineze dhe spanjishtes. Mbi një miliard njerëz e flasin atë si gjuhë të parë ose e dytë, sipas Education First.

Kjo kompani përdori një test të zotërimit të gjuhës online për të renditur vendet ku anglishtja nuk është gjuha më e folur. U testuan rreth 2.3 milionë njerëz në të gjithë botën.