Kulturë

Konfirmohet anulimi joligjor, Muzeu bëhet me drejtor nga politika

Konfirmohet anulimi joligjor, Muzeu bëhet me drejtor nga politika

Prishtinë, 7 nëntor – Ministri në detyrë i Kulturës, Kujtim Gashi, e shefi i tij partiak, Kadri Veseli, krye më vete kishin vendosur që ta anulojnë procedurën nëpërmjet së cilës Këshilli Drejtues i Muzeut kishte zgjedhur drejtor të këtij institucioni Ajet Lecin. Nën presion të Gashit e Veselit, sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Kulturës, Veton Firzi, kishte nxjerrë një vendim joligjor.

Por MKRS-ja do ta kthejë Lecin në punë. Për këtë ka vendosur Komisioni për zgjidhjen e kontesteve dhe ankesave. Gazeta ka marrë vesh se të mërkurën Ajet Lecit i është bërë gati kontrata e punës dhe mbetet që ai ta nënshkruajë atë.