Kulturë

Dy maestrot e instrumenteve japoneze sjellin udhëtimin nëpër traditë

Dy maestrot e instrumenteve japoneze sjellin udhëtimin nëpër traditë

Sumie Kaneko (shamisen, koto) dhe Takuya Taniguchi (taiko) kanë një dashuri të madhe për muzikën tradicionale japoneze. Janë mjeshtër të instrumenteve tradicionale japoneze. Përmes kompozimeve origjinale ata kanë arritur që instrumenteve tradicionale t’u bëjnë vend edhe në muzikën bashkëkohore dhe eksperimentale.

Këtë e dëshmuan të mërkurën mbrëma në “Kino Armata”, në hapje të “Javës së kulturës japoneze në Kosovë”. Një ngjarje e tillë, sivjet organizohet edhe për të shënuar 10-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Japonisë dhe Kosovës. Është edicioni i parë në format të “Javës së kulturës...”.