Kulturë

Prezantohet veshja tradicionale japoneze me motive nga Kosova, e cila do të ekspozohet në Lojërat Olimpike

Foto: Asociacioni i Miqësisë Kosovaro Japoneze
 

Asociacioni I Miqësisë Kosovare-Japoneze, në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, kanë mbajtur ekspozitën “Kimono: Motive nga Kosova” në hollin e Bibliotekës.

Kimonoja është dizanjerja nga Neoe Kawamura, dhe kjo Kimono përfaqëson Kosovën në ceremoninë e Lojërave Olimpike “Tokyo 2020” në Japoni.