Kulturë

Të shpëtojmë nga industria e duhanit

 

Arben Lila u lind në Gjakovë. Shkollën fillore e të mesme i kreu në Gjakovë. Fakultetin e Elektroteknikës në Universitetin e Zagrebit, ndërkaq studimet postdiplomike i vijoi në Institutin për rrjetet e komunikimit në Vjenë të Austrisë. Atje punoi si bashkëpunëtor shkencor në modelimin dhe simulimin e rrjeteve kompjuterike.

Pas kthimit në vendlindje, Arbeni u angazhua në sundim të ligjit përmes aplikimit të sistemeve informative në prokurori. Viteve të fundit në Qendrën Kosovare për Zhvillim dhe Avokim i është përkushtuar mbrojtjes së shëndetit publik nga duhani dhe ruajtjes së mjedisit.