Kulturë

“Loti” pa fjalë për vuajtjen, dhembjen dhe izolimin

“Loti” pa fjalë për vuajtjen, dhembjen dhe izolimin

Është një video katërminutëshe që evokon vetminë, dhembjen dhe izolimin. Por këto thirrje e mesazhe të shtresëzuara nuk vijnë përmes fjalëve. Thirrjet e shumëfishta të saj gjuhësohen përmes tingujsh e pamjeve bardhezi. Madje në shpjegimin që ka përcjellë shpërndarjen e “Lotit” është bashkëngjitur edhe një thënie e novelistit polak Jerzy Kosinski se “parimet e artit të vërtetë nuk janë të portretizojnë, por të evokojnë”, shkruan sot Koha Ditore.

Vepra “Loti”, që përzien në mënyrë eklektike zhanrin ambiental, progresiv, new-age dhe klasik, ka bërë bashkë artiste virtuoze e profesionistë. Duke kontribuuar me shpirt e vullnetarisht, siç e thotë aranzhuesi i videos muzikore, Agron Shala, ata kanë bërë të mundur që të bëhet diçka unike në aspektin viziv dhe atë audio.