Kulturë

“Armend Xhaferi trio” në kapërcim sublim me jazz e tinguj folklori

 

Kombinimi i muzikës jazz me elemente folklori vjen shumë natyrshëm në kompozimet e kitaristit Armend Xhaferi. “Një festë më ndryshe” është çdoherë kur ai performon, e këtë disi e dëshmon edhe po kjo fjali e shkruar në anglisht në fanellën që ka veshur Xhaferi të enjten mbrëma në koncertin me trion e tij. Poshtë shkrimit, figura e tigrit ndriçohet nga ngjyrat e skenës, që herë ishte e kaltër për t’u transformuar në të kuqe. Njashtu, pahetueshëm shkrihen edhe tingujt, shkruan sot Koha Ditore.

Në teatrin “Oda” ai performoi së bashku me miqtë e tij, kontrabasistin Kiril Tufekcievski dhe bateristin Viktor Filipovski. Për dyshen e muzikantëve nga Shkupi, skena e Prishtinës e bashkëpunimi me muzikantë nga Kosova s’janë të panjohura.