Kulturë

“The Two Popes” me Hopkinsin e Prycen

 

Anthony Hopkinsi dhe Jonathan Pryce shpërfaqin një formë të jashtëzakonshme aktrimi në filmin sa humoristik e të butë po aq dhe skajshmërish sentimental “The Two Popes”, shkruar prej Anthony McCartenit nën regji të Fernando Meirellesit, që flet për një romancë vëllazërore midis dy Papëve, shkruan sot Koha Ditore.

Është argëtues nëse i merrni me mend takimet qesharake private, që supozohet të kenë ndodhur në pallat, një dekadë më parë midis Papa Benediktit të Gjashtëmbëdhjetë, dikur kardinali austriak Joseph Ratzinger (Hopkinsi) dhe kardinalit argjentinas Jorge Bergoglio (Pryce) teksa Papa po e shqyrtonte vendimin e tij sensacional për t’u pensionuar, dhe më herët, në rastin e Bergoglios – liberalit të supozuar dhe kritikut të qëndrimeve konservatore të pararendësve – tek ngjitej në papat, si Françesku i Parë.