Kulturë

“Anibari” me punëtori të animacionit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave

 

“Anibari” përmes punëtorive të ndryshme të animacionit po vazhdon që t’ua mësojë të rinjve bazat e këtij profesioni. Por synimet e tij dallojnë nga njëra punëtori në tjetrën. Çdoherë prapa tyre si qëllim vjen edhe nxitja e aktivizmit dhe vetëdijesimi në lidhje me çështje të ndryshme që preokupojnë shoqërinë.

Kështu po ndodh edhe me dy punëtoritë e këtij muaji, të cilat kanë filluar në fund të javës që shkoi. “Thyerja e qetësisë” kështu janë titulluar punëtoritë në të cilat po punohet me teknikën e rotoskopisë dhe stop-motion. Në krye të 20-të pjesëmarrësve, që janë bërë pjesë e kësaj eksperience, është Joni Mithi, regjisor dhe filmbërës, shkruan sot “Koha Ditore”.