Kulturë

“The Gentlemen” bashkon burrat qesharakë e të shthurur

 

“The Gentlemen”, filmi më i fundit i regjisorit ngacmues britanik, Guy Ritchie, ju jep pikërisht atë që mund ta prisni prej një filmi të tij që nuk kontrollohet prej shijes së studiove filmike (dhe rejtingjeve) apo kurtheve të joshjes nga paraja e majme hollywoodiane.

Është fjalëshumë dhe gjarpërues, si zakonisht, ama po aq edhe skajshmërisht i dhunshëm dhe djallëzisht – apo vetëm ashpërsisht – ofendues. Po ashtu, si zakonisht, është përplot me aktorë me nam që duket se kalojnë kohë të mirë. Siç rëndom është rasti me Guy Ritchien, burrat janë dukshëm më të numërt se gratë, e këtu me proporcionin gjashtë me një.