Ridvan Slivova, ekspozitë me fotografitë e Gollakut të vitit ’99

Gili Hoxhaj 19 February 2020 19:34

Kolona të civilëve shqiptarë, në zonën e Gollakut, janë disa prej pamjeve të kësaj ekspozite.

Në njëzet fotografi bardhezi dokumentohen përjetimet e qytetarëve të kësaj zone gjatë vitit 1999, raporton KTV-ja.

Autori i ekspozitës Ridvan Slivova thotë se çdo moment i dokumentuar në këto fotografi e ka karakteristikën e vet dhe shpërfaq frikën nga masakra.

Ministrja e Kulturës, Vlora Dumoshi, tha se këto fotografi ngërthejnë vlerë historike dhe arritje artistike për të paraqitur mbijetesën e popullsisë civile.

Ekspozita “Kujtesa e Kosovës - jeta në qiell e najlon” është hapur me rastin e 12-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës dhe u cilësua e rëndësishme, sepse i kontribuon ruajtjes së kujtesës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme