Kulturë

“The Real Thing” gjysmëshekulli në ritëm

 

Liverpooli është një qytet britanik që jeton e merr frymë nga trashëgimia e tij muzikore dhe sportive. Fortesa e “The Beatles” është e pashmangshme, me turne të shumtë, përfshirë një ku mund të bësh një selfie me “The Fab Four” para se të marrësh një vagon përgjatë lumit Mersey.

Skulptura të tjera përgjatë qytetit vënë në pah yje të tjera të muzikës, përfshirë këngëtarin Billy Fury dhe këngëtaren Cilla Black. Ajo që çuditërisht është dokumentuar më pas është se një nga grupet më të njohura britanike me afro-amerikanë, po ashtu, vjen nga Liverpooli: “The Real Thing”, katërshja pop-soul që solli hitet si “You To Me Are Everything” (1976), “Can’t Get By Without You” (1976) dhe “Can You Feel The Force?” (1979). Këta njerëz të stuhishëm gjithashtu kanë shkruar edhe deklarata me rëndësi për shoqërinë, që vihen në pah si me hitin “Children Of The Ghetto” (nga albumi i tyre “4 From 8” i vitit 1977): një kënge klasike që u ripërpunua nga yjet si Mary J. Blige, Earth, Wind & Fire’s Philip Bailey dhe saksofonisti i jazzit, ylli Courtney Pine. “The Real Thing” ishin një alternativë tjetër e “Fab Four”.