Kulturë

Marcos Varela dhe grupi i tij shkrijnë stilet me jazz bashkëkohor

 

Amerikani Marcos Varela është mjeshtër i kontrabasit, njëkohësisht edhe aranzhues i këngëve e kompozitor. Karrierën muzikore e nisi kur ishte 17 vjeç e brenda një viti ai ishte një nga muzikantët e nderuar nga “NFAA International Jazz”. Varela kishte dëgjuar për Kosovën si riosh, kur nga fundi i viteve ’90 mediat raportonin për luftën.

Dy dekada që nga ato pamje, kontrabasisti – i cili ka luajtur me legjenda të jazzit si bateristët Billy Hart e Charli Persip dhe kantuautoren Martha Wainwright – erdhi në Prishtinë. Bashkë me miqtë e tij, Bill McHenry në saksofon, Leo Genovese në piano dhe Darren Beckett në bateri, performuan në natën e tretë të “Prishtina Jazz Week”. Përmes kompozimeve, kryeqytetit i dhuruan një mbrëmje të jazzit bashkëkohor.