Kulturë

Vizita virtuale nëpër artin e botës 

 

Muzetë më të njohur të artit i kanë mbyllur dyert – por vizitorët mund të udhëtojnë brenda tyre në mënyrë virtuale për të parë nga afër xhevahiret që posedojnë. Dy javë më parë, një retrospektivë e Andy Warhol u hap në “Tate Modern”, pastaj u mbyll.

Nëse keni nevojë për të parë punën e tij, përse të mos e vizitoni faqen e “Warhol Museum” në Pittsburgh, që ka në të gjithë botën pjesën më të madhe të veprave të artistit? Nëse asnjëherë nuk e keni parë ekspozitën “Titan” të Galerisë Kombëtare në Londër (apo edhe nëse e keni parë), janë tri biseda në lidhje me këtë ekspozitë të qasshme online në kanalin e Galerisë në Youtube, së bashku me shumë video të tjera për vepra të tjera që janë pjesë e koleksionit dhe idesë kryesore. “Nuk është nevoja që ta lini shtëpinë”, ka shkruar Franz Kafka.