Kulturë

“Home” nga izolimi me tinguj dashurie e melodi optimiste

“Home” nga izolimi me tinguj dashurie e melodi optimiste
 

Një përjetim artistik i ditëve të izolimit gjatë pandemisë ka nxjerrë diçka “mistike” nëpërmjet kitarës. Teksa telat zhgrehen lehtësisht e me mjeshtri, “Mystic” është sikur një përsiatje lirike që përçon optimizëm e ngrohtësi. Kjo është vetëm një nga dhjetë pjesët instrumentale, përpunimet dhe krijimet origjinale të kitaristit nga Gjakova, Agron Peni, i cili ka nxjerrë albumin e tij më të ri “Home”.

Nëpërmjet një postimi të afishuar në llogarinë e tij në “Facebook”, të mërkurën pasdite, ai ka bërë të ditur se ky album është publikuar në të gjitha adresat online nga kompania spanjolle “Publimaster”. Ky album në solo-kitarë, ka shpjeguar artisti, përbëhet nga pjesë të realizuara gjatë periudhës së izolimit.