Kulturë

Çfarë po ndodh me monumentin e komitetit “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”?

Çfarë po ndodh me monumentin e komitetit “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”?

Gjatë misionit tim diplomatik në Tiranë, në kuadër të aktiviteteve kulturore në qytetin verior të Shqipërisë, Shkodër, e cila njihet për vlera të pasura kulturore dhe historike dhe si qendër e aktiviteteve të shumta politike të shqiptarëve të Kosovës në periudhën midis dy luftërave botërore, prej kohësh më kishte rënë në sy objekti/selia e komitetit “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”.

Isha i habitur dhe shumë i befasuar se si një objekt i tillë me vlera historike dhe kulturore, madje i shpallur edhe si monument kulture që nga koha e komunizmit, kishte degraduar keq dhe prej dekadash nuk ishte vënë dorë mbi të. Në vend se të shërbente si pikë pelegrinazhi turistik, ky objekt ishte bërë objekt banimi për dy familje me gjendje të rëndë sociale nga qyteti i Shkodrës, shkruan KOHA.