Kulturë

Filmi “Zana” përfaqëson Evropën në festivalin e filmit në Sidney

 

Festivali i Filmit në Sindey dhe “European Film Promotion”, kanë përzgjedhur filmin “Zana” nga Antoneta Kastrati si njërin ndër dhjetë filmat evropian nga regjisore femra, që do të shfaqen në kuadër të programit “Europe! Voices of Women in Film”.

Ky është viti i pestë i këtij programi të cilit në këtë edicionit të festivalit që do të zhvillohet online, do t’i kushtohet vëmendje e veçantë. Filmat e përzgjedhur evropian në këtë program do të shfaqen bashkë me filmat më të ri australian, në kuadër të edicionit të 67-të të festivalit ndërkombëtarë të filmit në Sidney.