Kulturë

Arkeologët në gjurmë të vendbanimeve të vjetra aborigjene nën ujë

Arkeologët në gjurmë të vendbanimeve të vjetra aborigjene nën ujë

Hulumtuesit kanë gjetur vendbanime arkeologjike aborigjene nën ujërat e bregdetit të Australisë, dhe parashikojnë që shumë të tilla do të zbulohen.

Shumë vendbanime qenë ndërtuar në vendet ku kishte tokë të thatë gjatë fundit të Epokës së Akullit, kur nivelet e detit ishin më të ulëta, por u fundosën sapo deti u ngrit, bën të ditur një studim i botuar në zhurnalin “PLOS ONE”.