Kulturë

Rrugëtimi i kitaristit virtuoz deri te impresionimi i maestros Steve Vai

Rrugëtimi i kitaristit virtuoz deri te impresionimi i maestros Steve Vai
Valon Gashi: “Kitarën duhet ta ndiesh si pjesë të trupit, nëse do ta zotërosh atë”

Si në një përrallë, ca para të gjetura në tokë do të bëheshin prologu i diçkaje papërfytyrueshëm të bukur. Priti e priti që pronari i panjohur të vinte t’i kërkonte, por ai s’do të vinte asnjëherë. Duke evokuar një histori që përhumbet në vitet e fëmijërisë, kitaristi Valon Gashi përpiqet të ripërjetojë çastet e asaj që do të bëhej bashkështegtarja e tij e pandarë për gjithë jetën.

“Ato para i mori vëllai im i madh dhe më pyeti nëse e dija çfarë do të blinte me to”, tregon pa përmbajtur të qeshurën Valon Gashi, shkruan KOHA.