Kulturë

Katedralja “Notre-Dame” do restaurohet sipas konceptit të shekullit ’19

Katedralja “Notre-Dame” do restaurohet sipas konceptit të shekullit ’19

Presidenti francez ka vënë traditën dhe nuk ka rënë pre e modernizmit për restaurimin e katedrales “Notre-Dame” në Paris. Vepra monumentale e katolikëve, siç transmeton oranews, pritet të nisë rindërtimin vitin e ardhshëm pas zjarrit që e shkrumboi pjesërisht prillin e vitit e kaluar.

Katedralja e njohur franceze, “Notre-Dame e Parisit”, do të rikonstruktohet siç ka qenë para se të digjej pjesërisht nga zjarri i vitit të kaluar.