Kulturë

Një udhëtim në Gjermani në kohën e koronavirusit

Një udhëtim në Gjermani në kohën e koronavirusit

Çantat janë bërë gati dhe itinerari është caktuar – aventura mund të fillojë. Gazetaret e DW-së, Emily Gordine dhe Olivera Zivkovic, do të udhëtojnë përgjatë Gjermanisë me një furgon kampingu për dy javë dhe do të ndajnë eksperiencat e tyre në kohën e virusit COVID-19. Çfarë është e mundur dhe çfarë jo? Çfarë duhet të dini nëse dëshironi që të kaloni pushimet në Gjermani këtë vit?

Dy gratë e reja e kanë planifikuar në mënyrë të gjerë udhëtimin e tyre. Do të fillojnë me ishullin Rügen në Detin Baltik, drejt Berlinit e pastaj në kodrat e Zvicrës së Saksonisë. Nga atje ato do të vazhdojnë për në Bamberg, Munich e pastaj në kështjellën “Neuschwanstein” në Allgäu. Që nga Deti Baltik e deri te Alpet – 1 mijë e 300 kilometra, gjashtë ndalesa.