Kulturë

Ndërhyrjet në “Shtëpinë e Sportit” mbulojnë muralin 14 vjet të vjetër

Ndërhyrjet në “Shtëpinë e Sportit” mbulojnë muralin 14 vjet të vjetër

Për 14 vjet me radhë muri i objektit që njihet si “Sllovenia Sporti” identifikohej edhe me imazhin e sportistit në vrap dhe me dy duart që simbolizojnë dorëzimin e stafetës, sipër tij. Por kjo vepër s’do të jetë më aty. Shpëtoi para dy vjetësh kur u zhduk për 24 orë, pasi u mbulua nga një reklamë, për t’u rikthyer pas reagimit të artistëve, por jo edhe tash.

Të mërkurën nuk i shihej asnjë gjurmë. Është mbuluar me fasadë, pasi që në objektin e asaj që sot është “Shtëpia e Sportit” në rrugën “Agim Ramadani” ka filluar implementimi i Projektit për Efiçiencë të Energjisë dhe Burime të Ripërtëritshme të Energjisë në Kosovë nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik. Një veprim i tillë i ka revoltuar artistët Fitore Berisha dhe Mehmet Dedinja që janë autorë të muralit.