Kulturë

Pandemia e konfirmoi indiferencën ndaj artit e artistëve

 

“Anibari” ka filluar që t’i japë shenjat e edicionit të sivjetmë. Po e nxjerr në pah temën – “Njerëzit!?” – fillimisht nëpërmjet programit “Anibar On Tour Talks”, me të cilin ekipi i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Animuar po synon që të nxisë diskutime mbi disa tema që ata i konsiderojnë të rëndësishme. Të hënën, në kuadër të këtij programi, që është duke u mbajtur online dhe transmetohet në faqen e festivalit në “Facebook”, u diskutua mbi temën “Përgjegjësitë e artistëve ndaj shoqërisë”.

Regjisorja dhe artistja Hana Qena së bashku me gazetarin dhe poetin Arbër Selmani kanë biseduar për rolin dhe përgjegjësitë e artistit në shoqëri, për fuqinë e tij, dhe për atë se sa mund të ketë ndikim dhe në çfarë niveli arti mund ta dokumentojë historinë.