Kulturë

Regjisorja e lojës me pasiguritë e jetës

Regjisorja e lojës me pasiguritë e jetës

Regjisorja Norika Sefa, e cila aktualisht jeton në Pragë, thekson se është në gjenezën e kulturës shqiptare që njerëzit të mos i shfaqin ndjenjat. Për këtë merr edhe një shembull. Tregon bisedën që zakonisht bëhet kur takohen dy persona. “Qysh je? – “Mirë!” E ti? – “Mirë edhe unë”, thotë Sefa. Prej kësaj nxjerr një koncept më të gjerë që shtihet mbi rrafshin e ndrydhjes e sipërfaqësimit të emocioneve. Por ajo e ka në fokus të kundërtën. U kushton shumë rëndësi gjërave dhe thellohet në analizimin e tyre. Kjo reflekton edhe në filmat e saj. Sefa deri më tani ka realizuar filmin e metrazhit të gjatë “Looking for Venera” dhe disa filma të shkurtër si:“Kiss, me now.”, “Desde Arriba” (2019), “23rd of May” (2016), “Move” (2015), “Flutter” (2014), “Cheers” (2015), “Within” (2014), “Ingredients” (2014), “Brådska” (2013).

Filmi i saj i fundit i shkurtër “Kiss me, now.” do të shfaqet në edicionin e sivjetmë të “DokuFestit”, që mbahet prej 7 deri më 25 gusht. Është në garë në kategorinë e filmave të Ballkanit.