Kulturë

Nisin shfaqjet teatrore si eksperiment i shëndetit publik

Nisin shfaqjet teatrore si eksperiment i shëndetit publik

Në ditën e tetë Jezusi qau. Një shi i rëndë mbi çatinë e tendës. Nëntë performues të maskuar, të pafjalë, shohin qëllimshëm në qendër të skenës. Nicholas Edwards, aktori 28-vjeçar që luan djalin e Zotit, e këndoi gjysmën e baladës “Beautiful City” të shfaqjes “Godspell”, kur ia filloi vajit, shkruan "The New York Times". 

Ka qenë një javë e gjatë dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me faktin se duhet mbajtur shumë gjëra në mendje. Ishte testi, kontrollimi i temperaturës, karantina dhe vendosja e maskave. Tani ka edhe dyfishime të kontrollit të distancës, xhama transparentë për këngëtarët dhe dezinfektues për duart. Provat u ndaluan. Pianisti ndaloi së luajturi. Edwards e mbuloi kokën e tij me xhemper.