Kulturë

Mbi gjysmë milion vargje të Eposit Kreshnik përgatiten për në UNESCO

 

Rreth 600 mijë vargje të ciklit të këngëve kreshnike shqiptare ka gjasë që sivjet të bëhen pjesë e thesarit të vlerave shpirtërore jomateriale të kulturës botërore. Një paralajmërim i Ministrisë së Kulturës në Republikën e Shqipërisë ka dhënë shpresë se do t’i jepet fund zvarritjes njëdekadëshe mes institucioneve politike e akademike në Tiranë e Prishtinë.

Të enjten, ministrja e Kulturës në Republikën e Shqipërisë, Elva Margariti, ka dhënë kumtin se katër “dukuri” të vlerave jomateriale të kulturës shqiptare janë të denja për të kandiduar si kryevepra të trashëgimisë shpirtërore të njerëzimit, nën mbrojtjen e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO).