Kulturë

“DokuFest” me grant si “infuzion” për t’i mbështetur krijuesit

“DokuFest” me grant si “infuzion” për t’i mbështetur krijuesit

“DokuFesti” këtë vit ka qenë i shpejtë për t’u përshtatur me pandeminë. Organizatorët e tij kanë mbledhur stafin dhe e kanë kthyer edicionin e 19-të në format online. Programi i pasur i tij është menduar për t’i afruar filmbërësit dhe publikun edhe gjatë një kohe të paprecedentë. Por, të mërkurën, krijuesit kanë pasur edhe një sihariq të mirë.

Festivali ndërkombëtar i filmit dokumentar dhe të shkurtër, “DokuFest”, në bashkëpunim me festivalin zviceran “Internationale Kurzfilmtage Winterthur”, ka hapur thirrjen për grantin për produksionin e filmave të shkurtër.