Kulturë

Kush janë ekzekutuesit vullnetarë?

Kush janë ekzekutuesit vullnetarë?

“Millosheviqi dhe Hitleri janë persona shumë të ndryshëm, por ata të dy janë vrasës në masë dhe fajtorë për një sërë krimesh të tjera. Edhe Hitleri edhe Millosheviqi filluan krimet e tyre në emër të ideologjisë e cila zhvlerëson jetët e të tjerëve dhe duke u nisur nga ideja se njerëzit kanë të drejtë që t’i vrasin të tjerët nëse ata u dalin përpara në rrugë”, thotë historiani amerikan Daniel Goldhagen

FA: Aktualisht po punoni rreth një libri mbi gjenocidin në shekullin 20, një studim krahasimtar. A ju shërben konflikti i Kosovës si rast studimi?