Kulturë

“Më duaj pa më njohur” si thirrje universale për dashuri

“Më duaj pa më njohur” si thirrje universale për dashuri
“’Më duaj pa më njohur’ është një thirrje globale që të shpërndajmë sa më shumë dashuri në botë, ta duam njeriun, ta duam natyrën, t’i duam kafshët, të duam çdo gjë që na rrethon”, ka thënë Drenusha Zajmi-Hoxha

Prapa kopertinës shumëngjyrëshe ku e kuqja dominon pjesën më të madhe të saj, Drenusha Zajmi-Hoxha ka përmbledhur mbi 70 poezi që rrinë përkrah mbi 70 pikturave. “Më duaj pa më njohur”, titullohet libri më i ri i autores Zajmi-Hoxha, i cili është pjesë e tetë titujve të rinj që Botimet KOHA ka sjellë për lexuesit gjatë mini-panairit të organizuar muajin e kaluar. Librin ku bëhen tok poezia e piktura, autorja nga Prizreni e ka titulluar si një album poetik, i cili vjen si thirrje globale për shpërndarje më të madhe të dashurisë midis njerëzve. Pasionin e zbuluar viteve të fundit në pikturë, Zajmi-Hoxha vendosi që ta bashkojë me poezinë që e ka krijuar për afro dy dekada. Ajo po i kontribuon edhe letërsisë për fëmijë në Kosovë me poezitë të cilat janë pjesë e teksteve shkollore dhe deri tani ka botuar tre libra për fëmijë të cilët janë “Vishe botën me buzëqeshje”, “Eko Librus dhe misioni për shpëtimin e Planetit” dhe librin “Thuaj botës të dua”. Ajo tregon se ndjenja që i ka mbetur borxh poezisë, pas botimit të librave të tjerë ka qenë edhe shkas për librin “Më duaj pa më njohur”.

“Poezitë e mia në këtë libër janë të shkruara gjatë dy dekadave dhe tani së fundmi i erdhi radha këtij libri, sepse në njëfarë mënyre i kam hyrë në borxh poezisë sime, sepse e kam anashkaluar”, shprehet Zajmi-Hoxha.