Kulturë

Mbi 70 projekte filmike nga Kosova e rajoni presin mbështetje nga shteti

 

Janë 71 projekte filmike që i janë adresuar Qendrës Kinematografike të Kosovës në konkursin e saj vjetor. Me 16 aplikacione të kineastëve të interesuar prin kategoria për zhvillim skenari, për film të metrazhit të gjatë artistik, dokumentar dhe të animuar. Një komision konkursi pranë institucionit kryesor të kinematografisë në vend është në fazën e fundit të shqyrtimit të secilit aplikacion.

Gjendja me virusin COVID-19 ka qenë sebep që QKK-ja të shtynte konkursin vjetor, i cili viteve të kaluara hapej në pranverë, transmeton KOHA.