Kulturë

“Muzeu Lëvizës - Tirana vjen tek ti” ndaloi edhe në Pejë

“Muzeu Lëvizës - Tirana vjen tek ti” ndaloi edhe në Pejë
Foto: KOHA

Me rastin e shënimit të 100-vjetorit të shpalljes së Tiranës kryeqytet të Shqipërisë, “Muzeu Lëvizës – Tirana vjen tek ti”, ka ndaluar të premten edhe në qytetin e Pejës.

Në këtë muze të improvizuar brenda një kamioni, që strehon në miniaturë rrugëtimin dhe kujtesën e një qyteti përgjatë një shekulli, pejanët gjatë tërë ditës kanë mundësi të shohin elementet kyçe të historisë së Tiranës, elementeve dinamike të ndryshimit urban të qytetit, historinë etnografike, kulturën, artin, arkitekturën, zhvillimin rural e jetësor ndër breza , duke paraqitur Tiranën në gjitha dimensionet e një kryeqyteti me imazhe fotografike.