Kulturë

“The Furnace” si rrëfim i moçëm mbi ndjeshmërinë racore

“The Furnace” si rrëfim i moçëm mbi ndjeshmërinë racore
Filmi “The Furnace” paraqet një ngasës afgan devesh në Australinë e shekullit 19, i cili me ngurrim i bashkohet një hajduti të rryer të arit në këtë Western revizionist

Producentët dhe ekipi mbështetës pas filmit “The Furnace” morën një goxha risk kur vendosën ta mbështesnin Roderick MacKayin në filmin e tij debutues, megjithëse shkrimtari-regjisor riosh di si ta shesë vizionin e tij ashtu siç di të bëjë edhe film. I vendosur në shkretëtirat e Australisë perëndimore në fund të qindshekullit të 19-të, ky Western dramatik, ambicioz e etnikisht laraman mbi një ngasës afgan të deveve dhe një hajdut të regjur ari është një klasik në çdo nivel, me mbijetoja të Westernave më të ndjeshëm në vitet ’70, të cilët iu jepnin vendasve dinjitet e thellësi dhe mëdyshjet morale nuk janë bardhezi.

I dhënë premierë në Venecie, filmi gërsheton ndjeshmërinë racore me një rrëfimtari të paqme sipas mënyrës së vjetër.