Kulturë

Në kërkim të lëmoshës për dashurinë e Evropës

Në kërkim të lëmoshës për dashurinë e Evropës

Nëpërmjet protestës artistike, ajo kërkon lëmoshë për dashuri. “A më do të lutem” është pyetja që shtron Fitore Berisha nëpërmjet sloganit të prezantuar në sheshin “Adem Jashari” në kryeqytet.

Në anglisht, “Love me please”, vepra e saj është thirrje për Evropën që t’i dojë qytetarët e Kosovës, që kanë mbetur të izoluar për një kohë shumë të gjatë. Ajo fton audiencën t’i bashkohen thirrjes së saj në kërkim-lëmoshë për dashuri. Nëpërmjet performancës së saj, Berisha ka krijuar një vend që edhe kalimtarët të vendosen në kutinë e tejdukshme prapa fytyrës së pashpresë në kërkim të dashurisë. Ata mund të fotografohen brenda kutisë dhe ta shpërndajnë atë shkrepje me sloganin dhe hashtagun #lovemeplease dhe #hapudemia2020.