Kulturë

“Exile”, me dramën psikologjike për përjashtimin social, edhe në Zürich

“Exile”, me dramën psikologjike për përjashtimin social, edhe në Zürich

Nuk është vetëm një psikodramë kineaste, por edhe një studim i thellë mbi identitetin dhe përkatësinë në një kohë të pasigurisë së vazhdueshme në Evropë. Krejt kjo merr mprehtësi edhe më të madhe në dritën e krizës së refugjatëve. Ato që kishin filluar si frymëzime nga përjetime personale, tani regjisori Visar Morina po i universalizon kudo nëpër Evropë.

Mbrëmjen e së hënës, filmi i tij “Exile” ka pasur premierën e vet zvicerane në kuadër të edicionit të 16-të të “Zürich Film Festival” (ZFF).